Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Fiske i Vallsjön

Den drygt 700 hektar stora Vallsjön hyser starka bestånd av grov abborre och gädda. Abborrfisket är kanske ett av södra Sveriges bästa, både när det gäller antal och storlek, såväl sommar som vinter. Abborre över kilosgränsen är vanligt.

Hand som håller i en fisk

Fiske i Vallsjöns fiskevårdsområde

Det vanligaste fisket i sjön är spinnfiske, pimpel och trolling, men även mete från båt kan vara fångstgivande. Pimpelfiske och ismete är bäst i norra halvan av Vallsjön. Sjön har även gott om signalkräfta, men fisket efter denna är begränsat till markägare. Vallsjön är en klarvattensjö med mycket god vattenkvalitet och en dricksvattentäkt för Sävsjö kommun. Ett exempel på den goda vattenkvaliteten är förekomsten av den nationellt rödlista blågrönalgen sjöhjortron.

Fiskarter i sjön: Abborre, Gädda, Mört, Sutare, Sik, Lake.

Mer information om Vallsjöns fiskevårdsområde och hur du köper fiskekort finns på webbplatsen hittafiske.se Länk till annan webbplats.

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.