Lyssna på sidan Lyssna

Två Aleholmskyttar till OS

Publicerad:

Snart startar de Olympiska sommarspelen i Paris 2024. Då reser inte mindre än två Sävsjöbor och före detta Aleholmselever till Frankrike för att representera Sverige. Victor Lindgren och Marcus Madsen har båda blivit uttagna till den svenska OS-truppen i skytte.

Glad kille står på knä på skjutbara med gevär och skyttekläder.

– Det känns väldigt kul. Nu när det börjar närma sig pirrar det i magen men mest är det av glädje, säger Victor Lindgren.

Marcus började på skytteprogrammet på Aleholm några år före Victor och kom nyligen tillbaka för att jobba som instruktör på sin gamla skola. Båda skyttarna bor nu i Sävsjö och träffas regelbundet för att träna tillsammans på Skyttecenter.
– Marcus har hjälpt mig mycket. Vi tränar tillsammans och är goda vänner. Det känns jätteroligt att vi får åka båda två, säger Victor och tillägger att även om skytte är en individuell sport så peppar de och hjälper varandra som om de vore ett lag.

När vi ringer honom är han på väg hem i bilen efter ett träningsläger i Norge. Nu blir det uppladdning hemma och lite finslipning och packning innan det bär av till Paris.

Den 28 juli tävlar de i 10 meter luftgevär. Den 31 juli är det 50 meter som gäller – stående, sittande på knä och liggande. Då håller vi tummarna för de båda skyttarna från Sävsjö!

Lycka till Victor och Marcus!